Fotograferen in de Natuur

verwondering leren omzetten in foto's met een wow-gevoel
fotograferen in de natuur

Oh, wat een prachtig weer deze week. Word je ook zo blij van alle bloesems en voorjaarsbloeiers? Heerlijk om naar buiten te gaan en foto’s te maken. Maar voor het ultieme lente gevoel zak ik ieder jaar graag af naar onze Zuiderburen. Waarom? Dat zie en lees je in dit blog.

 

In een land hier niet zo ver vandaan was eens een bos, het Hallerbos. Toen ik er voor het eerst doorheen liep, had ik het gevoel alsof ik in een sprookje was beland. En dat zo dichtbij huis, in België.

 

lente in het Hallerbos

 

Lente in de “Blue forest”

Het bos kent ook wel de bijnaam “Blue forest” en dat is niet voor niets. Een korte periode in het voorjaar is de bodem van het bos bezaaid met wilde hyacinten. Een fantastisch blauw tapijt, dat prachtig afsteekt tegen het frisse groen van de jonge beukenbladeren.

 

lente in het Hallerbos

 

De keerzijde

Dit bos is zo prachtig, dat het jaarlijks vele bezoekers trekt in het voorjaar. Wanneer je op eigen gelegenheid naar dit gebied gaat, zorg dan alsjeblieft dat je alleen op de paden blijft. Doordat bezoekers even naast het officiële pad gaan staan, bijvoorbeeld om een foto te maken, wordt de aarde aangedrukt. Hierdoor zullen op deze plek de komende jaren geen nieuwe bloemen bloeien.

 

Foto’s van het Hallerbos

Terug naar de schoonheid van het Hallerbos. Of je nu van landschappen houdt, of meer van macrofotografie, er is voor elk wat wils.

Klik op onderstaande foto’s voor een vergroting.

 

 

Zin om mee te gaan?

Ook dit jaar ga ik weer naar het Hallerbos. Heb je zin om met me mee te gaan? Dat kan!

Ik neem je mee naar de mooiste plekken in het bos. En tijdens deze inspiratiedag kun je me van alles vragen en geef ik feedback op je foto’s als je dat wilt.

  • Locatie: Hallerbos, België (vlakbij Brussel)
  • Datum: woensdag 26 april van 10:00 tot 16:00 uur
  • Inspiratiedag inclusief lunch: € 29,95 (incl. BTW)
  • Aantal deelnemers: minimaal vier, maximaal twaalf (zodat ik iedereen voldoende aandacht kan geven)
  • Aanmelden: kan tot maandag 24 april

Heb je interesse? Hier kun je je aanmelden om mee te gaan naar het Hallerbos.

Heb je eerst nog een vraag? Stuur me dan even een berichtje.

 

Wat geeft jou het lente gevoel?

Waar word jij blij van in de lente? Ik lees het graag in het reactieveld hieronder!