Fotograferen in de Natuur

verwondering leren omzetten in foto's met een wow-gevoel
fotograferen in de natuur

Fototips voor een wow-gevoel

Abonneer je op mijn fototips voor natuurliefhebbers.
Let op: ben je een passieveling, investeer je niet in jezelf, of wil je geen nieuwe dingen leren? Meld je dan vooral niet aan.


Toine Westen natuurliefhebber en fotograaf

Toine Westen

Natuurliefhebber | Fotograaf | Auteur

Reacties van lezers:

“Meer meer meer!!!
Super leuk dit!”

Frank

“Ik geniet iedere keer van je foto’s en je verhalen!”

Hanneke

“WEER een kunstwerkje!”

Jos Keunen

“Ontzettend leuk om je avonturen achter de foto’s te lezen. Op naar je volgende verhaal.”

Bas de Vroom

“Dank voor je inspiratie!”

Adri

“Lees je foto avonturen met veel plezier, er mankeert maar een ding aan, was ik er maar bij geweest.”

Harrie van der Burgt

“Wat een perfect plaatje Toine. Leuk om je verhalen te lezen.”

Peter

“Dankjewel voor je prachtige foto en evenzo mooie poëtische tekst erbij. Ik geniet van beide, iedere keer weer.”

Mirjam

“Een mooi verhaal om te lezen. En herkenbaar. Wie eenmaal het zwalkende en zwierende noorderlicht heeft gezien, is meteen verloren. Het is verslavend.”

Jos

“Ik geniet van je verhaal en zeker van je foto’s! Ben zelf niet meer in staat om te gaan, dan is dit toch heerlijk!!”

Rieke

“Ik vind het fantastisch om jouw verhalen te lezen, je aanwijzingen te bestuderen, op te volgen en te zien wat het resultaat van je fotoshoot is geworden in bijvoorbeeld IJsland.”

Wim

“Erg leuk om te lezen! Ik bewonder je foto’s altijd!!”

Monique

“Prachtige achtergrondverhalen, leuk om te weten hoe een foto tot stand gekomen is.”

Ingrid

“Wat is de schepping wonderbaarlijk, indrukwekkend zo mooi vastgelegd!”

Diny Weststrate

“Prachtig… heb er geen woorden voor…”

Andre Pots

“Je neemt me mee naar plekken waar ik nooit geweest ben en helaas ook niet zal komen. Door jouw reportages voelt het alsof ik daar ook aanwezig ben en geniet er dus erg van.”

Gerti Petersen

“Dank weer voor de prachtige foto!”

Hanneke de Ruijter

“Fantastisch beeld, mooi verhaal. Het verhaal toont weer aan hoe kwetsbaar onze mooie aardbol is…”

Rudi van Drunen

“Prachtig de schepping in beeld gebracht!!! In één woord fantastisch!”

Hans

“Is weer een prachtige foto die je met ons deelt, dank daarvoor.”

Jet van der Steen

“Ik vind het ontzettend leuk om het verhaal achter de foto te horen.”

Yvonne van der Meer

“Goed dat we jou hebben om dit prachtige natuurwonder vast te leggen. Ik zou niet tot fotograferen komen, alleen maar met mijn mond open staan genieten. Zo zie je maar, als je nèt een ander standpunt inneemt krijg je niet de doorsnee foto maar een majestueus beeld.”

Gerti Petersen

“Wat een prachtige foto stuur je weer mee.”

Henk de Klerk

“Wat een fantastische foto!”

Marielle

“Prachtige foto Toine. Leuk, het verhaaltje erbij. Best een cadeautje zo.”

Ria van der Ham

“Ik vind het hartstikke leuk om dit soort verhalen te lezen.”

Henkjan

“Beautiful”

Lotty Garino

“Wat een mooie foto!”

Ria Vanhees

“Ik geniet van jouw verhalen!”

Hankjan ten Napel

Wat deelnemers zeggen

“Ik durf te zeggen dat ik door Toine het lef heb gekregen mezelf verder te verdiepen in het fotograferen. Waarom? Ze neemt de tijd voor je en is zelf enorm enthousiast. Ze is geïnteresseerd in wie je bent en wat je wil leren. Naast kennis en kunde bereidt ze zich goed voor, zorgt ook voor gezelligheid en is betrokken bij de omgeving; de natuur staat voorop. Kortom, een docent waar ik graag nog een keer mee optrek.”

Karin Bakkers

“Toine verzorgt de dag perfect: van introductie en werkmap tot het bezoek aan de mooiste plekken en de lunch. Haar aandacht en hulpvaardigheid bij individuele puzzels dragen in belangrijke mate bij tot het succes. Het was heel aangenaam en leerzaam: een ervaring die ik iedereen kan aanbevelen.”

Peter Clignett

“Als amateurfotograaf had ik niet alleen behoefte om betere foto’s te maken, maar ook om afscheid te nemen van de volautomatische stand van de camera en met de verschillende mogelijkheden van de camera te kunnen spelen. Ik heb van Toine veel geleerd, omdat het niet alleen maar technische uitleg was maar door haar daaraan ook heel praktische opdrachten werden verbonden. De fotobesprekingen waren zeer waardevol, omdat de foto’s door Toine werden voorzien van opbouwend commentaar en advies. Een aanrader voor iedereen die een volgende stap wil maken met zijn hobby fotografie.”

Dick Hamaker

“Toine is gedreven en enthousiast en kan dat op een aanstekelijke manier overbrengen. Theorie en praktijk(opdrachten) wisselen elkaar op een prettige manier af. Je blijft zo ook ‘goed bij de les’. Er is voldoende gelegenheid om vragen te stellen en eigen problemen aan te kaarten, zowel tijdens de theoriegedeeltes, als tijdens het fotograferen op locatie. Ik heb een hele fijne, leerzame dag gehad, mét een lekkere lunch. Door de workshop ben ik me (weer) veel meer bewust van mijn manier van kijken. Het is interessant te ervaren dat je dan toch anders gaat kijken en zien.”

Birgid

“Toine heeft me geleerd niet alleen maar automatisch een foto te maken, maar er over na te denken. Om boven het niveau van plaatjesschieter uit te komen, moet ik eerst nadenken over een foto: wat is de essentie? Want alleen als je ergens moeite instopt wordt het resultaat de moeite waard!”

Pieter Oost

“Genoten van het webinar van vorige week! Het was inspirerend, mooi gestructureerd en bovenal werd keer op keer duidelijk hoe zeer jij van je vak houdt! Het was mooi om je te horen zeggen waarom je voor deze carrière hebt gekozen en wat die keuze jou oplevert. Daar spreek je over zingeving en identiteit. Daarnaast geef je mooie inzichten in hoe, waar en wanneer te kijken om mooiere foto’s te maken. Eigenlijk geef je inzicht in je eigen professionele overtuigingen en hoe die zich vertalen in een beeld dat je maakt met je camera en de nabewerking. Tussendoor geef je allerhande praktische tips. Die gaan vooral over vaardigheden en techniek. Met je webinar raak je zo een drietal niveaus en daar wissel je verschillende keren tussen. Ik vond het prachtig om bij te wonen.”

Jan Blok

“Je hebt een fijne manier van uitleggen. Je laat een ieder in zijn waarde en weet toch heel rustig te sturen. Niets moet alles mag. Er is rust. Het aantal cursisten is laag, die aandacht is heel fijn. Zo leer je echt heel veel.”

Coby van der Spek

Fototips voor een wow-gevoel

Abonneer je op mijn fototips voor natuurliefhebbers.
Let op: ben je een passieveling, investeer je niet in jezelf, of wil je geen nieuwe dingen leren? Meld je dan vooral niet aan.