Reacties

Ik durf te zeggen dat ik door Toine het lef heb gekregen mezelf verder te verdiepen in het fotograferen. Waarom? Ze neemt de tijd voor je en is zelf enorm enthousiast. Ze is geïnteresseerd in wie je bent en wat je wil leren. Naast kennis en kunde bereidt ze zich goed voor, zorgt ook voor gezelligheid en is betrokken bij de omgeving; de natuur staat voorop. Kortom, een docent waar ik graag nog een keer mee optrek.
Karin Bakkers

 

Toine verzorgt de dag perfect: van introductie en werkmap tot het bezoek aan de mooiste plekken en de lunch. Haar aandacht en hulpvaardigheid bij individuele puzzels dragen in belangrijke mate bij tot het succes. Het was heel aangenaam en leerzaam: een ervaring die ik iedereen kan aanbevelen.
Peter Clignett

 

Als amateurfotograaf had ik niet alleen behoefte om betere foto’s te maken, maar ook om afscheid te nemen van de volautomatische stand van de camera en met de verschillende mogelijkheden van de camera te kunnen spelen. Ik heb van Toine veel geleerd, omdat het niet alleen maar technische uitleg was maar door haar daaraan ook heel praktische opdrachten werden verbonden. De fotobesprekingen waren zeer waardevol, omdat de foto’s door Toine werden voorzien van opbouwend commentaar en advies. Een aanrader voor iedereen die een volgende stap wil maken met zijn hobby fotografie.
Dick Hamaker

 

Toine is gedreven en enthousiast en kan dat op een aanstekelijke manier overbrengen. Theorie en praktijk(opdrachten) wisselen elkaar op een prettige manier af. Je blijft zo ook ‘goed bij de les’. Er is voldoende gelegenheid om vragen te stellen en eigen problemen aan te kaarten, zowel tijdens de theoriegedeeltes, als tijdens het fotograferen op locatie. Ik heb een hele fijne, leerzame dag gehad, mét een lekkere lunch. Door de workshop ben ik me (weer) veel meer bewust van mijn manier van kijken. Het is interessant te ervaren dat je dan toch anders gaat kijken en zien.
Birgid

 

Toine heeft me geleerd niet alleen maar automatisch een foto te maken, maar er over na te denken. Om boven het niveau van plaatjesschieter uit te komen, moet ik eerst nadenken over een foto: wat is de essentie? Want alleen als je ergens moeite instopt wordt het resultaat de moeite waard!
Pieter Oost

 

Genoten van het webinar van vorige week! Het was inspirerend, mooi gestructureerd en bovenal werd keer op keer duidelijk hoe zeer jij van je vak houdt! Het was mooi om je te horen zeggen waarom je voor deze carrière hebt gekozen en wat die keuze jou oplevert. Daar spreek je over zingeving en identiteit. Daarnaast geef je mooie inzichten in hoe, waar en wanneer te kijken om mooiere foto’s te maken. Eigenlijk geef je inzicht in je eigen professionele overtuigingen en hoe die zich vertalen in een beeld dat je maakt met je camera en de nabewerking. Tussendoor geef je allerhande praktische tips. Die gaan vooral over vaardigheden en techniek. Met je webinar raak je zo een drietal niveaus en daar wissel je verschillende keren tussen. Ik vond het prachtig om bij te wonen.
Jan Blok

 

Je hebt een fijne manier van uitleggen. Je laat een ieder in zijn waarde en weet toch heel rustig te sturen. Niets moet alles mag. Er is rust. Het aantal cursisten is laag, die aandacht is heel fijn. Zo leer je echt heel veel.
Coby van der Spek

 

Bekijk wat Toine voor jou kan doen