Fotograferen in de Natuur

verwondering leren omzetten in foto's met een wow-gevoel
fotograferen in de natuur

Toine Westen

Toine Westen geeft een presentatie bij Pecha Kucha Night Leiden

 

De natuur heeft ons niet nodig; wij zijn afhankelijk van de natuur. Daarom is het van het grootste belang dat wij haar koesteren. Zodat niet alleen wij, maar ook onze kinderen en kleinkinderen van deze bron van leven kunnen genieten in al haar schoonheid. – Toine Westen

 

Ik geloof dat inspirerende foto’s bijdragen aan waardering voor de natuur en daarmee een onderdeel vormen van haar bescherming en behoud. Dus hoe meer mensen sprekende natuurfoto’s kunnen maken, hoe beter. Want daarmee kun je de mensen in jouw omgeving inspireren.

 

Mijn foto’s ontvangen inmiddels (inter)nationale erkenning, bijvoorbeeld in internationale natuurfotowedstrijden, exposities en publicaties in boeken van het WNF. Maar om dit te kunnen bereiken, heb ik eerst – met vallen en opstaan – moeten leren hoe ik beelden kon maken die aanspreken. Dit was, en is nog steeds, een interessante ontdekkingsreis.

 

Toine Westen aan het werk

 

Steeds vaker vroegen andere fotografen mij hoe ik mijn beelden maakte. En ik merkte dat ik het ontzettend leuk vond om hierover uitleg te geven. En zo ontstond mijn bedrijf Fotograferen in de natuur. Ik vond het zelfs zo leuk, dat ik besloot mijn baan als post-doc bij het Nederlands Forensisch Instituut op te zeggen. Zodat ik full-time met natuurfotografie aan de slag kon.

 

Ondertussen doe ik niets liever dan mijn kennis en vaardigheden delen met mensen die geïnteresseerd zijn in natuurfotografie. Daarom schrijf ik blogs, geef ik presentaties en organiseer ik workshops in de Lage Landen (Nederland en België) en het Hoge Noorden (IJsland en Noorwegen).

 

Toine Westen in IJsland

 

Wil je nog meer van me weten? Ik ben getrouwd met Hugo en we hebben een zoon, Jasper. We vinden het heerlijk om te reizen en gaan graag met z’n drieën op ontdekkingstocht om nieuwe natuurgebieden te verkennen.

 

Voel je dat er meer in jouw fotografie zit, dan er nu uitkomt? Ik help je graag om het volgende niveau in jouw fotografie te bereiken, zodat je interessante foto’s maakt die laten zien wat jij zag en wil vertellen. Graag bied ik je mijn e-book met 7 supertips over SCHERPTE & DIEPTE aan, dat je via deze link gratis kunt aanvragen.

 

Bekijk hier wat ik voor je kan betekenen