Fotograferen in de Natuur

verwondering leren omzetten in foto's met een wow-gevoel
fotograferen in de natuur

Vang de magie van het landschap

Online training voor fotografen die de schoonheid van de natuur willen vastleggen.

Ontdek een eenvoudige methode waardoor jouw foto’s gaan spreken, het gevoel van diepte geven en jouw verwondering tastbaar maken.

Wat vind je belangrijker in je foto’s: technische perfectie, of de magie van de natuur vastleggen?

Foto’s die scherp zijn en goed belicht, daar zijn er zoveel van. Maar beelden die de sfeer uitstralen van dat magische moment in de natuur, die vallen op.

Dus als je toch je camera mee op pad neemt, waarom dan niet thuiskomen met foto’s die de kijker fascineren?

Toine Westen natuurliefhebber en fotograaf

TOINE WESTEN

Haar foto’s werden geëxposeerd van het Eftelingtheater tot de California Acadamy of Sciences in San Fransisco.

  • Nieuwe online training van Toine Westen – speciaal voor fotograferende natuurliefhebbers
  • Stop met het maken van kiekjes en haal meer energie uit je hobby door thuis te komen met sprankelende foto’s
  • Creëer het gevoel van diepte, of je nu macrofoto’s maakt of landschappen fotografeert
  • Ontdek hoe je op ieder moment van de dag prachtige natuurbeelden maakt, dus niet alleen tijdens het gouden uurtje
  • Ideaal voor buitenmensen, ook al is de training online
  • Stel je vragen persoonlijk aan Toine
  • In “Vang de magie van het landschap” geef ik je de exacte aanpak waarmee ik nationaal en internationaal erkende foto’s heb gemaakt
  • Kom in contact met anderen die ook meer diepgang in hun natuurfotografie willen brengen
  • Ontdek hoe jou iets lukt dat andere fotografen lastig vinden: foto’s maken die een wow-gevoel oproepen

Ha natuurliefhebber,

Vind jij het ook zo fijn om naar buiten te gaan met je camera? Lekker struinen door het bos, over de hei of langs het strand. Je gedachten even helemaal laten gaan en alleen oog te hebben voor de wonderlijke natuur en prachtige uitzichten.

Heel begrijpelijk, want het is heerlijk ontspannend. En het is een mooie uitdaging om de natuur steeds weer op een nieuwe manier vast te leggen.

Foto’s vormen een tastbare herinnering aan die schitterende momenten. De vlammende kleuren in de lucht tijdens zonsondergang. De frisse energie van de bosanemonen in het voorjaar. Of het warme licht op de herfstbladeren.

Met mooie natuurbeelden kun je die bijzondere ervaringen ook met familie en vrienden delen.

Maar in de praktijk loopt het voor de meeste natuurfotografen anders.

Je komt thuis en bekijkt de foto’s op je computer. Bah, die vallen tegen. De beelden zijn net niet wat je bedoeld had. Of erger nog, ze laten eigenlijk helemaal niet zien hoe mooi het écht was. Jouw verwondering over die prachtige paarse heide komt totaal niet over in de foto.

Soms heb je een toevalstreffer waar je heel blij mee bent. Maar je hebt geen idee hoe je dat voor elkaar hebt gekregen. En dus ook niet hoe je vaker zulke geslaagde foto’s kunt maken.

Langzamerhand word je er een beetje moedeloos van. Je weet inmiddels prima hoe je de camera in moet stellen voor scherpe foto’s en een goede belichting.

Maar de meeste beelden die je maakt blijven saai. Terwijl je juist zo graag die fantastische sfeer in het bos, net zo indrukwekkend wil overbrengen in je foto’s.

Je merkt dat je steeds minder gaat fotograferen. En de foto’s die je maakt, belanden ergens in een donker hoekje van je harde schijf, waar je ze nooit meer bekijkt. Dat is toch zonde?

Voorkom dat je het plezier in fotograferen verliest.

Als je kiekjes blijft schieten en geen vooruitgang in je foto’s ziet, dan is op een gegeven moment de lol er wel zo’n beetje vanaf.

Maar er zijn ook fotografen die het anders aanpakken.

Die maken sfeervolle beelden van mistige weidelandschappen met scherp afgetekende bomen. Macrofoto’s die je het gevoel geven dat je de hommel op die krokus kan aaien. Of sprookjesachtige foto’s van het noorderlicht. Wil jij ook bij die fotografen horen?

Want het is toch tof als je fotovrienden bij het scrollen door hun timeline juist bij jouw foto stoppen, omdat die hen opvalt tussen alle andere? Als je foto’s nieuwsgierigheid oproepen.

Als je zus het jammer vindt dat ze aan het eind van je fotoboek over je IJsland-vakantie is gekomen. Omdat ze graag nog wat meer van die prachtige beelden had willen zien.

Als je complimenten krijgt van je fotomaatjes. Als tijdens de expositie van je fotoclub de bezoekers bij jouw beeld stoppen om het met alle aandacht te bekijken. Als jij de fotowedstrijd wint met jouw favoriete beeld.

Zorg dus dat je bij deze fotografen hoort, door foto’s te maken die opvallen.

fotografiewens

Elke dag worden er xxx miljoen foto’s op social media geplaatst. Zorg dat jouw foto’s opvallen tussen alle andere.