Fotograferen in de Natuur

verwondering leren omzetten in foto's met een wow-gevoel
fotograferen in de natuur

Deze week hebben we vakantie en waren we op de Veluwe. Een ochtend was ik vroeg wakker. Ik hoorde de eerste vogels en besloot het bos in te gaan om daar in stilte te gaan zitten.

Terwijl ik tegen een boom verzonken langzaam wakker werd, merkte ik dat er rechts achter me iets was.

Heel langzaam draaide ik m’n hoofd een stukje die kant op en zag ik vanuit mijn ooghoek een eekhoorntje m’n blikveld in lopen. Terwijl ik ‘em met mijn ogen volgde, voelde ik nog iets uit die richting komen. En vlak erachteraan kwam een tweede eekhoorn.

Op een meter of dertig renden ze voorbij. Ze scharrelden wat tussen de struiken en verdwenen weer uit het zicht.

 

Even later kwam een van de twee recht op me af lopen. Op zo’n drie meter afstand bleef hij even staan, keek me aan, liep toen nog dichter naar me toe en passeerde me op nog geen meter afstand.

Eekhoorn nummer twee kwam er achteraan en stopte op de tak op de grond twee meter voor me. Deze keek me ook aan en passeerde me aan de andere kant. 

Ik bleef doodstil zitten.

Kort daarna hoorde ik gekrabbel aan de boom waartegen ik zat en klom een van de eekhoorns die boom in. Terwijl ik voorzichtig omhoog keek, moest ik opletten dat ik de omlaag vallende schors niet in mijn ogen kreeg.

De eekhoorn zat vlak boven me en ik kon hem rustig bekijken. Daarna klom hij naar boven, ging via de takken naar de naburige boom, klom daar weer naar beneden en verdween in het bos.

Fijn wakker worden zo 😊

Eekhoorn in het bos

Eekhoorn in het bos. Deze foto maakte ik al even geleden in de Amsterdamse Waterleiding Duinen.
Fotograaf: Toine Westen.

Het was niet voor het eerst dat ik zo’n mooie ontmoeting had met een dier. Dit is me bijvoorbeeld ook al eens overkomen onder het dansende noorderlicht. Dat verhaal vertel ik maandagavond.

Via beelden van het noorderlicht neem ik je tijdens een webinar mee op reis naar het hoge noorden. Ik geef dan ook tips hoe je het noorderlicht kunt fotograferen. En ik vertel hoe je samen met mij mee op reis kunt om zelf dit soort mooie avonturen te beleven.

Zin om maandag te komen luisteren? Dan kun je je via deze link gratis aanmelden:

https://www.fotograferenindenatuur.nl/webinar/

Fijn weekend!

Toine

 

P.S.

Als je dit voorjaar al met me op pad wilt om je fotografievaardigheden verder te ontwikkelen, kijk dan even hier naar de workshops.

Tijdelijk geef ik alle workshops één-op-één voor hetzelfde bedrag waarvoor je normaal gesproken een groepsworkshop volgt. Dus als je interesse hebt, kijk dan even welk onderwerp je het meeste aanspreekt.