Fotograferen in de Natuur

verwondering leren omzetten in foto's met een wow-gevoel
fotograferen in de natuur

Dankbaar ben ik voor alle ontroerende verhalen en interessante vragen over fotografie die ik de afgelopen tijd ontvangen heb naar aanleiding van mijn vorige e-mail. Daarin stelde ik de vraag: “Over welk fotografie-onderwerp zou je meer willen leren?”

Uit het hoge aantal reacties kon ik meteen afleiden dat er op dit moment nog heel veel vragen leven over het fotograferen in de natuur. En uit het onderzoekje bleek ook dat er interesse is voor alle onderwerpen die ik noemde.

De een wil graag leren hoe je je camera moet instellen voor een mooie scherptediepte waardoor die bloem goed naar voren komt. De ander wil liever uitleg over hoe je creatievere foto’s kunt maken waar je je gevoel in kwijt kunt. En de volgende wil het liefst aan de slag met composities om spanning in de foto’s te brengen.

 

Ik zou het superleuk vinden om je de komende tijd te helpen met het beantwoorden van jouw persoonlijke vragen. En daarom heb ik besloten om online trainingen te gaan ontwikkelen.

Een online training heeft namelijk als enorm voordeel dat je niet gebonden zit aan één bepaalde dag of locatie. En dat je het dus kunt volgen waar en wanneer het jou uitkomt.

Plus dat je over een langere tijd de mogelijkheid hebt om feedback op je foto’s te krijgen en vragen te stellen. Want vaak komen de echte vragen pas wanneer je in de praktijk gaat toepassen wat je geleerd hebt.

 

Omdat ik de meeste concrete vragen heb ontvangen over belichting, scherpte en scherptediepte, ga ik daarmee als eerste aan de slag.

Natuurlijk wil ik ook jouw vragen over dit onderwerp beantwoorden in de training. Dus heb ik jouw input nodig.

Welke vragen heb je over het handmatig instellen van je camera voor haarscherpe foto’s met een mooie belichting en scherptediepte?

Ik hoor het graag!

Hier kun je je reactie versturen.

 

Hartelijke groet,

Toine