Fotograferen in de Natuur

verwondering leren omzetten in foto's met een wow-gevoel
fotograferen in de natuur

We waren aan het fotograferen op een strand dat ik altijd heel bijzonder vind. Grote graspollen groeien hier tussen de rotsen. Daartussen zand en zeewier in allerlei kleuren. Bij hoog water staat het gras echt in zee. Hoe het blijft leven is mij nog een raadsel. Een mooi vraagstuk om nog eens verder uit te zoeken 🙂

Zeewier op het strand op Lofoten, Noorwegen

Kleurrijk zeewier op het strand op Lofoten, Noorwegen. Fotograaf: Toine Westen.

Ik gaf op dat moment een negendaagse privé-workshop op Lofoten, vlakbij waar ik woon. Ik liep even terug naar de auto om twee appels te pakken. Op deze plek, die anders zo rustig is, waren net een paar auto’s gestopt, wat me enigszins verbaasde.

Terwijl ik langs een van de auto’s liep, stapte een man uit. Ik herkende hem, maar het duurde nog twee stappen voor ik me realiseerde wie het was. Hè, had ik dat nou echt goed gezien?!?

Tja, de hele setting klopte. De locatie, een terreinwagen met surfplanken op het dak en mensen met cameraspullen. Dat was Chris Burkard!

Voor wie hem niet kent: Chris is avonturier, fotograaf en filmmaker. Jaren geleden al volgde ik een masterclass van hem. Ik bewonder zijn werk en ondernemerschap. En hij is een van de weinige fotografen die ik volg op social media.

Toen wij klaar waren op deze locatie en ik terugliep naar de auto, liep Chris ook net naar zijn auto. We raakten aan de praat over de shoot waar hij mee bezig was en waar de beste golven waren om te surfen.

Naast dat hij prachtige foto’s maakt, bleek hij “in het echt” ook ontzettend aardig. Ik ben meestal niet zo van de selfies, maar die kans kon ik dit keer niet laten liggen 😉

Selfie met mijn favoriete avonturier: Chris Burkard

Selfie met mijn favoriete avonturier: Chris Burkard.
Fotograaf: Toine Westen.

Deze ontmoeting deed me opnieuw beseffen wat de kracht van social media is. Het voelde alsof ik iemand ontmoette die ik al jaren ken. Maar het benadrukte ook de haat-liefde verhouding die ik met deze media heb.

Het liefst ben ik offline, buiten in de natuur en/of met familie en vrienden, in plaats van gekluisterd aan een scherm. Maar social media geven je ook de mogelijkheid om mensen te volgen die je inspireren, zoals Chris.

Dat zette me aan het denken en ik realiseerde me dat ik mijn foto’s en natuurervaringen op dit moment alleen deel met de deelnemers aan mijn fotoreizen en webinars. En dit leek me nou de aangewezen aanleiding om dan toch eindelijk eens te gaan starten met delen op Instagram.

Dus mocht je het leuk vinden om mijn avonturen mee te beleven, dan kun je me volgen op Instagram: https://www.instagram.com/toinewesten/

Hartelijke groet!

Toine

P.S. Binnenkort geef ik het webinar “Noorderlicht: van sprookje tot disco”. Als je meer wilt weten over het fotograferen van noorderlicht, dan kun je je aanmelden via deze link.