Fotograferen in de Natuur

verwondering leren omzetten in foto's met een wow-gevoel
fotograferen in de natuur

De afgelopen maanden heb ik aan een heel leuk project gewerkt, samen met Hugo (m’n man) en Roy (die ik al ken sinds mijn tienertijd). De grote lijnen zijn nu af…

En daarom lanceren wij vandaag met heel veel enthousiasme onze nieuwe website: noorderlichtjagers.nl

Wie mij een beetje kent, weet dat er één natuurverschijnsel is waar ik helemaal weg van ben: noorderlicht!

Al vaak heb ik het mogen fotograferen in het hoge noorden en IJsland. Ook in ons land heb ik het weleens vastgelegd. Maar een echt mooie foto maken in Nederland staat nog op mijn wensenlijstje 😉

Als jij dat ook wel zou willen, dan kun je je via onze nieuwe website aanmelden voor een noorderlicht alert. Wanneer wij verwachten dat er mogelijk noorderlicht te zien is in Nederland, of misschien zelfs in België, dan ontvang je een mailtje van ons.

Noorderlichtjagers website lancering. Fotograaf: Toine Westen

Noorderlicht corona boven IJsland. Fotograaf: Toine Westen.

In de tussentijd kun je zelf ook de verwachtingen voor het noorderlicht in de gaten houden via onze website. De belangrijkste graadmeters hebben we voor je verzameld op onze monitor pagina.

Als je graag meer wilt weten over wat noorderlicht is en hoe dit ontstaat, dan kun je op de noorderlicht pagina terecht. Hier vertellen we ook over de verschillende kleuren en vormen die het noorderlicht kan aannemen. Uiteraard rijk geïllustreerd met foto’s.

Wil je zelf een noorderlichtreis maken en/of het noorderlicht fotograferen? Dan vind je op onze tips pagina een heleboel handige weetjes.

Nu de website “af” is, blijven we natuurlijk niet stilzitten. We zullen de site blijven updaten met nieuwe grafieken en verdiepende blogs. Als je jezelf hebt aangemeld, sturen we je natuurlijk een berichtje zodra deze nieuwe inzichten beschikbaar komen.

Tot slot is het misschien ook leuk als ik de noorderlichtjagers nog kort voorstel 😉

Roy heeft veel ervaring met poollicht in Nederland. Hugo is een kei in het omzetten van gortdroge getallen naar visuele noorderlichtverwachtingen. En ik? Ik heb het geluk dat ik Lady Aurora al vaak heb mogen aanschouwen en fotograferen in Scandinavië 🙂

Wil je ook graag gezichten bij onze namen? Kijk dan even onderaan de website.

Wij duimen voor hoge zonne-activiteit en heldere nachten!

Hartelijke groet,

Toine

P.S. Als er iets op de website niet goed werkt, of je mist handige informatie, laat je het ons dan even weten? Thanx!

P.P.S. Aanstaande donderdag geef ik voor het eerst sinds lange tijd weer het webinar “Noorderlichtfotografie – Van sprookje tot disco”.

Als jij ook enthousiast bent over het noorderlicht en graag wilt ontdekken hoe je dit kunt fotograferen, dan kun je je via deze link gratis aanmelden.