Fotograferen in de Natuur

verwondering leren omzetten in foto's met een wow-gevoel
fotograferen in de natuur

Natuurpark Lelystad is een groot opgezet natuurpark met een veelheid aan dieren. Je vindt hier onder andere otters, bevers, wilde zwijnen, przewalskipaarden, wisenten, elanden, edelherten, moeflons, etc. Ook zijn er grote waterpartijen met vergezichten en doorkijkjes.

 

Tekst en foto’s door Hans Luiken.

 

Natuurpark Lelystad

Het Natuurpark Lelystad is ooit begonnen door onder andere dierenpark Artis om diverse grote hoefdieren zoals elanden, rendieren, wisenten en przewalskipaarden in alle rust de gelegenheid te geven om zich te vermenigvuldigen.

In het begin was het park ongeveer 50 hectare groot. Dit is uitgegroeid naar het park zoals het nu is. En zo zijn er Europese otters, bevers, kleinklauwotters, Pater Davidsherten (die tot de jaren ‘50 alleen nog in het Keizerlijk park van de Japanse keizer leefden), ooievaars, edelherten en moeflons bijgekomen.

 

Natuurpark LelystadDeze pater Davids herten zoeken koelte in de zomer. Fotograaf: Hans Luiken.

 

Het park heeft een ruime opzet en een grote hoeveelheid bos en waterpartijen. Het is hierdoor een fantastische plek om in elk seizoen iets te beleven.

Ook bij wat grotere drukte loop of sta je elkaar niet in de weg. Het mooie van dit park is dat veel van deze dieren weer worden uitgezet in landen waar ze vroeger voorkwamen, onder andere in Polen en Spanje.

 

Natuurpark LelystadBiggen in het voorjaar. Fotograaf: Hans Luiken.

 

Ik vind het een heel fijne plek om diverse soorten van fotografie te plegen. Dat varieert van dieren in alle jaargetijden (vooral als ze jongen hebben), tot insecten waaronder veel libellen, vlinders, wilde bijen, tot overwinterende ganzen, eenden en andere vogels. Daarnaast zijn er ook heel veel soorten paddenstoelen.

 

Natuurpark LelystadIn het natuurpark vind je een grote verscheidenheid aan onder andere paddenstoelen. Fotograaf: Hans Luiken.

 

Praktische informatie

Het adres van natuurpark Lelystad is Vlotgrasweg 11 Lelystad, Flevoland.

Voor een klein bedrag ben je begunstiger en kun je het hele jaar terecht.
O ja, er is ook een goed restaurant.

Meer informatie over Natuurpark Lelystad vind je op de website van het Flevo-landschap.

Hartelijke groet,

Hans Luiken.

 

Met dank aan Hans Luiken voor de tekst en de foto’s.

 

Weet jij ook een interessante fotolocatie?

Weet jij ook een mooie fotolocatie die je graag met anderen wilt delen?
Kijk dan onderaan deze pagina hoe je kunt helpen om een gastblog te maken.
Zodat jouw locatie ook in het overzicht met fotolocaties komt.