Fotograferen in de Natuur

verwondering leren omzetten in foto's met een wow-gevoel
fotograferen in de natuur

Bij Velp ligt kasteel Biljoen. Op het landgoed is een grote vijver waar je omheen kunt wandelen. Vooral ‘s morgens vroeg is het de moeite waard, zeker als het er mistig is.

Tekst en foto’s door Gemma Toussaint.

 

Landgoed Biljoen

Eén van mijn favoriete fotolocaties is een grote waterpartij bij Landgoed Biljoen, vlak bij Velp. Deze waterpartij wordt gevoed door de Beekhuizerbeek, net als de andere vijvers en de grachten rond het kasteel.

 

De grote vijver op Landgoed BiljoenEen klein deel van de grote vijver waar je heerlijk omheen kunt wandelen. Fotograaf: Gemma Toussaint.

 

De natuur van dit landgoed is bijzonder. De waterpartijen worden omzoomd door vele prachtige oude bomen, die hier en daar hun takken laten groeien tot op het water. De zonsopkomsten zijn er sprookjesachtig mooi.

 

Landgoed Biljoen in de mistMist op een wintermorgen geeft een bijzondere sfeer aan het landgoed. Fotograaf: Gemma Toussaint.

 

Je komt er soms bijzondere en zeldzame plant- en diersoorten tegen, zoals de ijsvogel. In het voorjaar is er een plek te vinden die vol staat met witte voorjaarsanemonen. Die staat op mijn lijst om daar eindelijk komend voorjaar aandacht aan te gaan besteden.

 

Bosanemonen op Landgoed BiljoenVoorjaarsanemonen op Landgoed Biljoen. Fotograaf: Gemma Toussaint.

 

De beek, met verschillende cascades, zorgt voor schoon en helder water op een groot gedeelte van het landgoed.

Geldersch Landschap en Kasteelen beheert dit landgoed. Biljoen is een typisch voorbeeld van een landgoederenlandschap. Het ligt in het overgangsgebied tussen de Veluwe en de IJssel (beiden ook zeer de moeite waard).

De omgeving is groen en aantrekkelijk om te wandelen en te fietsen. Het kasteel is privé bezit; het is wel zichtbaar, maar niet geopend voor publiek.

 

Prachtige kleuren op Landgoed BiljoenDe zonsopgang bij kasteel Biljoen is sprookjesachtig mooi. Fotograaf: Gemma Toussaint.

 

Praktische informatie

Meer informatie over Landgoed Biljoen is te vinden op:
https://www.glk.nl/landschappen-kastelen/locatie/landgoed-biljoen

Het adres is:
Biljoen 1
6882 JH Velp

 

Met dank aan Gemma Toussaint voor de tekst en de foto’s.

 

Weet jij ook een interessante fotolocatie?

Weet jij ook een mooie fotolocatie die je graag met anderen wilt delen?
Kijk dan onderaan deze pagina hoe je kunt helpen om een gastblog te maken.
Zodat jouw locatie ook in het overzicht met fotolocaties komt.