Fotograferen in de Natuur

verwondering leren omzetten in foto's met een wow-gevoel
fotograferen in de natuur

Als je me al wat langer volgt, dan weet je dat ik gek ben op het hoge noorden. En als je me net begint te volgen, dan kan ik je een geheimpje verklappen. Ik ben verliefd op IJsland 😉 De ruige natuur, gletsjers, ijsgrotten, watervallen en bovenal het magnifieke noorderlicht. Deze dingen tezamen maken dat IJsland onder mijn huid is gekropen. Op veler verzoek deel ik deze week een aantal foto’s die ik maakte tijdens mijn laatste reis naar IJsland, afgelopen november.

 

Noorderlicht

Mijn noorderlicht lievelingsfoto van afgelopen reis is deze. Prachtige groene vlammen met een heldere sterrenlucht erboven.

 

noorderlicht in IJslandSluitertijd: 5,0 s – diafragma: f/2,8 – ISO: 1600 – brandpuntsafstand: 24 mm – statief: ja.

 

Watervallen

IJsland heeft watervallen in alle soorten en maten. Deze foto maakte ik bij het invallen van de schemering, waardoor alles een blauwe gloed krijgt.

 

watervallen in IJslandSluitertijd: 2,0 s – diafragma: f/9,0 – ISO: 100 – brandpuntsafstand: 150 mm – statief: nee, de camera rustte op een steen.

 

IJsgrotten

Naast noorderlicht is er nog een tweede natuurfenomeen wat ik echt buitengewoon bijzonder vind. Namelijk ijsgrotten onder gletsjers. De vormen van de ijsformaties en de verschillende tinten blauw vind ik adembenemend.

 

ijsgrot in IJslandSluitertijd: 2,0 s – diafragma: f/4,0 – ISO: 400 – brandpuntsafstand: 24 mm – statief: ja.

 

Prachtige details

Naast weidse landschappen van de ruige natuur zijn er in IJsland ook zoveel prachtige details te fotograferen. Zoals deze lijnen en vormen in het ijs.

 

detail van vormen en lijnen in IJslandSluitertijd: 1/160 s – diafragma: f/8,0 – ISO: 1600 – brandpuntsafstand: 150 mm – statief: nee.

 

Of de spray van een waterval die ijsstructuren heeft gevormd aan alle grassprieten en plantenstengels in de buurt.

 

detail van ijsstructuren in IJslandSluitertijd: 1/640 s – diafragma: f/2,8 – ISO: 800 – brandpuntsafstand: 200 mm – statief: nee.

 

En hier zie je een deelnemer van de fotoreis die aan de slag is met het maken van detailfoto’s van besneeuwde bloemen.

 

deelnemer aan de fotoreis naar IJslandSluitertijd: 1/100 s – diafragma: f/2,8 – ISO: 1600 – brandpuntsafstand: 200 mm – statief: nee.

 

De volgende stap

Voor mij is het inmiddels duidelijk. De vraag is niet òf ik terug ga naar IJsland, maar wanneer. En dat staat inmiddels vast. De volgende keer dat ik ga is in november van dit jaar. En als je dat wilt, kun je met me mee! Klik op deze link voor nog veel meer foto’s van IJsland en informatie over de fotoreis IJs en noorderlicht in IJsland.

 

Ik ben benieuwd wat deze foto’s met je doen! Ik lees het graag in het reactieveld hieronder.

En als je mensen kent voor wie dit artikel interessant is, zou ik het super vinden als je dit blog deelt via je social media.