Fotograferen in de Natuur

verwondering leren omzetten in foto's met een wow-gevoel
fotograferen in de natuur

De tijd rond Oud & Nieuw vind ik altijd een prettig moment om te reflecteren. Mezelf even helemaal terugtrekken. Nou, dat was dit keer niet zo lastig 😉

Ik denk terug aan mooie momenten van het afgelopen jaar, zoals toen ik deze zee-arend fotografeerde. Wat heb ik geleerd? Wat wil ik nog leren? Waar wil ik komend jaar graag mee aan de slag?

 

Zee-arend boven de Lofoten

Een zee-arend vliegt over de Lofoten. Een machtig dier boven een prachtig winterlandschap. Dit is een van mijn favoriete foto’s uit 2020. Fotograaf: Toine Westen.

 

Een van mijn nieuwe plannen voor dit jaar heeft te maken met een grote frustratie die ik vaak hoor van mijn lezers en luisteraars. Namelijk het volgende.

Je bent gaan fotograferen op een schitterende plek, bijvoorbeeld op de bloeiende hei met uitzicht over het glooiende paarse heuvellandschap. Maar als je thuis komt en de beelden op je computer bekijkt, vallen ze tegen. De foto’s zijn een slap aftreksel van hoe prachtig het werkelijk was…

 

Ik heb heel veel zin om fotografen de komende tijd te helpen met het maken van foto’s die laten zien hoe mooi die plek écht was. Beelden die een verhaal vertellen. Jouw verhaal.

 

Ik ga daarover een nieuwe training maken. En om te zorgen dat ik in deze training ook jouw vragen over dit onderwerp beantwoord, heb ik even je hulp nodig.

Welke vragen heb jij over het gebruik van compositie om de schoonheid van het landschap écht over te brengen in je foto’s?

Ik hoor het graag in de comments hieronder!

Toine