Fotograferen in de Natuur

verwondering leren omzetten in foto's met een wow-gevoel
fotograferen in de natuur

Wat begon als een statische groene band aan de hemel, werd al gauw prachtig golvend noorderlicht.

We hebben weer geboft vorige week tijdens de fotoreis in IJsland. Alle deelnemers hebben het noorderlicht zien dansen en mooi fotografisch kunnen vastleggen 🙂

 

Zelf maakte ik een timelapse van het noorderlicht, die je hieronder kunt bekijken.

 

Golvend noorderlicht in IJsland. Alle foto’s van de timelapse werden gemaakt vanaf statief met een sluitertijd van 8 seconde, f/2.8, ISO 800 en 14 mm brandpuntsafstand op een full-frame camera. Fotograaf: Toine Westen.

 

En tijdens het maken van de timelapse leerde ik nog een nuttig feitje…

Ik fotografeer mijn timelapses graag met een supergroothoek objectief – de Nikkor 14-24 mm. Dit objectief heeft een bolle frontlens.

Het voordeel van zo’n supergroothoek is dat je een hele grote beeldhoek hebt. Maar het nadeel is dat je daardoor ook heel gemakkelijk storend licht van opzij in je beeld vangt.

In dit geval stonden we vrij dichtbij de weg. Dat gebeurt op zich weleens vaker, maar dan ga ik met mijn rug naar de weg staan. Ditmaal stond ik iets gedraaid voor een mooiere compositie. Maar daardoor werden de lichten van voorbij rijdende auto’s helaas goed zichtbaar in de foto’s.

Volgende keer dus gewoon weer met m’n rug naar de weg draaien. Of een andere locatie zoeken natuurlijk 😉

 

Als je het leuk vindt om nog veel meer foto’s van het noorderlicht te zien. Of te leren hoe je zelf dat noorderlicht kunt fotograferen. Doe dan mee met mijn online training. Via deze link kun je je gratis aanmelden voor het webinar “Noorderlicht: van sprookje tot disco”.

 

En mocht je zelf ook graag een keer een fotoreis naar IJsland maken met de kans om het noorderlicht te zien? Lees dan verder over de fotoreis IJs en noorderlicht in IJsland in november 2020.

Fijne dag!

Toine