Fotograferen in de Natuur

verwondering leren omzetten in foto's met een wow-gevoel
fotograferen in de natuur

Gerês is een schitterend natuurgebied met een grote diversiteit om te fotograferen. Je vindt hier meren, bos, oude dorpjes van steen, bergen, wilde paarden en nog veel meer. Kortom, een echte aanrader!

Tekst en foto’s door Soraya van den Berg.

 

Peneda-Gerês National Park

Aangezien ik niet in Nederland woon, zal het gebied waar ik vaak naartoe ga, niet zo bekend zijn bij de lezers. Ik woon namelijk in Portugal, Vlakbij Porto, in het Noorden. Het gebied waar ik regelmatig naartoe ga om te fotograferen heet Gerês.

Peneda-Gerês National Park is een groot natuurgebied in het noorden van Portugal vlakbij de Spaanse grens. Naast de vele oude stenen dorpjes zijn er ook veel Eco-Resorts en campings waar je echt midden in de natuur verblijft en waar wildlife zoals wilde paarden, vossen, wolven en adelaars regelmatig te spotten zijn.

 

Kleurrijke bloemen

In het voorjaar ontstaat er een zee aan bloemen en is het hier één groot kleuren festijn!

 

Gerês
GerêsDe kleurrijke bloemen en struiken in Gerês. Fotograaf: Soraya van den Berg.

 

Bergen, meren en watervallen

Tussen alle mooie bergen met verschillende vegetatie zijn er grote meren te bewonderen die echt adembenemend zijn, vooral tijdens de opkomst en ondergang van de zon. Ook de ontelbare watervallen met super helder en heel erg koud water zijn niet te missen.

 

GerêsUitzicht over de bergen van Peneda-Gerês National Park. Fotograaf: Soraya van den Berg.

 

Nachtfotografie

Ook voor de fotografen die graag sterren willen fotograferen is het hier goed toeven. Er zijn heel veel spots boven in de bergen waar totaal geen lichtvervuiling is en waar de Melkweg goed te zien is.

 

Kortom, je snapt waarschijnlijk wel waarom Gerês een van de meest gewilde plekken is in Portugal om te fotograferen. Peneda-Gerês National Park is een gebied waar je als fotograaf echt naartoe moet zijn geweest!

Groetjes,

Soraya

 

Met dank aan Soraya van den Berg voor de tekst en de foto’s.

 

Weet jij ook een interessante fotolocatie?

Weet jij ook een mooie fotolocatie die je graag met anderen wilt delen?
Kijk dan onderaan deze pagina hoe je kunt helpen om een gastblog te maken.
Zodat jouw locatie ook in het overzicht met fotolocaties komt.