Fotograferen in de Natuur

verwondering leren omzetten in foto's met een wow-gevoel
fotograferen in de natuur

De Hortus Botanicus in Leiden is de oudste botanische tuin van Nederland en West-Europa. Het eerste gedeelte werd al aangelegd in 1590. En in de eeuwen daarna werd de tuin steeds verder uitgebreid. Je kunt hier heerlijk wandelen en fotograferen. En daarnaast staat de tuin ook bekend om de grote wetenschappelijke onderzoekscollecties van bijzondere planten.

 

Hortus Botanicus Leiden

Wat ik het leukste aan de Hortus vind, is dat de tuin het gehele jaar door te bezoeken is en elk seizoen weer nieuwe fotografische mogelijkheden biedt. En is het een keer slecht weer? Dan kun je ook terecht in een van de kassen.

 

voorjaarsbloeiers in de Hortus Botanicus LeidenIn de lente kun je genieten van allerlei soorten voorjaarsbloeiers in de Hortus Botanicus.

 

Kassen

In de kassen vind je bijzondere collecties van bijvoorbeeld vleesetende planten (carnivoren) of tropische orchideeën. Een van de kroonjuwelen is de Reuzenwaterlelie (Victoria amazonica). In de kas waar deze waterlelies groeien fladderen ook vlinders rond.

 

Hortus Botanicus LeidenIn de kassen van de Hortus Botanicus vind je het hele jaar door prachtig bloeiende planten. Ook de foto van de vleesetende plant bovenaan het artikel is in een van de kassen gemaakt.

 

Tuinen

Buiten vind je prachtige bomen, een uitgebreide collectie varens, de rozentuin, een Japans gedeelte, een Chinese kruidentuin en een grote variatie aan andere planten en bloemen.

 

Hortus Botanicus LeidenDeze paardenkastanje is een van de kenmerkende bomen in de Hortus en krijgt prachtige herstkleuren in het najaar.

 

Op woensdag, zaterdag en zondag is het ook mogelijk om een bezoek te brengen aan het bezoekerscentrum van de Leidse Sterrewacht. Dit is het oudste nog bestaande universitaire observatorium ter wereld.

Meer informatie over de Hortus Botanicus vind je hier: www.hortusleiden.nl
Entree voor een volwassene is €7,50, maar met een museumkaart is de Hortus gratis te bezoeken.

 

Lijkt de Hortus Botanicus Leiden jou een bezoekje waard?
Ik lees het graag in het reactieveld hieronder!

 

Weet jij ook een leuke fotolocatie?

Heb jij ook een interessante fotolocatie bij jou in de buurt?
En zou je het leuk vinden als die ook op deze website komt te staan?
Stuur me dan even een mailtje (toine@fotograferenindenatuur.nl) met de volgende gegevens:

  1. De naam van het gebiedje
  2. De locatie (adres + plaats + provincie)
  3. Een kort stukje tekst over de locatie + waarom je hier graag fotografeert (maximaal een half A4’tje)
  4. Eén tot drie foto’s die je op deze locatie hebt gemaakt (langste zijde 1024 pixels, 96 ppi)
  5. Korte beschrijving per foto wat hierop te zien is (liefst in 1 zin)
  6. Toestemming dat ik je tekst en foto’s op mijn website publiceer, inclusief aankondiging op social media (bijvoorbeeld: “Ik geef toestemming dat mijn tekst en foto’s worden gepubliceerd op www.fotograferenindenatuur.nl inclusief aankondiging op social media.”)
  7. Je voor- en achternaam (zodat ik die onder de foto’s en bij de tekst kan zetten)