Fotograferen in de Natuur

verwondering leren omzetten in foto's met een wow-gevoel
fotograferen in de natuur

“Ik heb kriebels in m’n hele lijf. Niet vervelend hoor, maar omdat ik het spannend vind.” Dat zei m’n zoon vanochtend tegen me.

Vandaag is z’n eerste dag op de middelbare school. En ik snap wel dat hij zenuwachtig was.

Een nieuwe klas, nieuwe docenten, een andere plaats, een veel groter gebouw en een totaal andere indeling van de lessen.

Ook ik vind het een spannende dag en ben nu al benieuwd naar zijn verhalen als hij vanmiddag thuiskomt.

Het deed me een beetje denken aan toen ik jaren geleden voor het eerst mee ging met een groepsreis. Toen ging ik in m’n eentje op pad naar Schotland om een workshop te volgen van Lee filters.

Voor die tijd was ik eigenlijk nog nooit alleen op reis geweest naar het buitenland en ik was best wel nerveus. Inmiddels heb ik zo vaak gereisd dat dat deel van de spanning er wel af is.

En ook de nieuwe groep met mensen, daar maak ik me niet meer druk om. De opleidingen die ik nu zelf volg, zijn vrijwel allemaal gerelateerd aan leven in de natuur op inheemse wijze.

Daar komen eigenlijk alleen gelijkgestemden. Dus elke keer ben ik juist nieuwsgierig naar wat voor leuke mensen ik nu weer ga ontmoeten in het bos 🙂

En dat geldt ook voor de fotoreizen die ik zelf organiseer. Iedereen vindt het leuk om te fotograferen en geniet van de ruige natuur. Dus er is altijd wel een aanknopingspunt voor een mooi gesprek.

Of we hebben het over het weer 😉 Niet omdat we geen interessante gespreksonderwerpen hebben, maar omdat we plannen maken over wat we wanneer gaan fotograferen en of er kans is op noorderlicht!

Bij bewolking is het altijd spannend of je het noorderlicht goed kunt zien... Foto is gemaakt in IJsland.

Zowel deze als bovenstaande foto zijn gemaakt tijdens de fotoreis naar IJsland afgelopen november. Wanneer er bewolking is, is het altijd spannend of je het noorderlicht goed kunt zien en fotograferen… Fotograaf: Toine Westen.

Mocht je trouwens meer willen weten over het fotograferen van noorderlicht, dan kun je meedoen met m’n webinar: Noorderlicht – van sprookje tot disco. Via deze link kun je je gratis aanmelden.

Hartelijke groet!

Toine