Fotograferen in de Natuur

verwondering leren omzetten in foto's met een wow-gevoel
fotograferen in de natuur

Het is een tijdje stil geweest van mijn kant. Er is veel gebeurd op privé gebied, waar ik mijn aandacht bij nodig had. Daarnaast heb ik twee opleidingen gevolgd, een tot ademcoach en de ander tot mentor in natuurverbinding. Er borrelen allerlei ideeën om dat te combineren met natuurfotografie, maar daarover later meer. Nu staat de zomer(vakantie) voor de deur en kijk ik uit naar een ontspannen tijd met m’n man en zoon.

De tropische temperaturen die voor dit weekend voorspeld zijn, brachten me via een aantal associaties (zonnig > warmte > ijsje > natuurijs > ijsgrot) naar de gedachte aan ijsgrotten. Lekker verkoelend voor de komende dagen 😉 Ik voel me dankbaar dat ik in de afgelopen jaren inmiddels een stuk of 10 verschillende ijsgrotten heb mogen bezoeken in IJsland.

IJsgrotten

Voor mij vormen ijsgrotten, samen met het noorderlicht, de twee meest indrukwekkende natuurverschijnselen die ik tot nu toe heb meegemaakt. De eerste keer in een ijsgrot was voor mij overweldigend. Ik voelde me als mens zo nietig onder die enorme ijsmassa en de natuur voelde zo groots en krachtig. En tegelijkertijd verwonderde ik me over de schoonheid en variëteit in het ijs.

Iedere ijsgrot heeft een eigen karakter en oogt totaal anders dan alle anderen. Het ijs vormt zich in gangen en kamers. Soms is het er donker, dan weer helder licht. De kleuren variëren van wit, via intens blauw tot grijs en zwart. Er kunnen zuilen zijn, prachtige ijsformaties of golvende wanden. Door sommige grotten stroomt water en soms is er een waterval. En wanneer het zonlicht het ijs besprenkelt met gouden lichtpuntjes, heb ik het idee dat ik door een sprookje loop.

Klik op een foto om deze te vergroten. Daarna kun je met de pijltjestoetsen naar de volgende foto.

In november mag ik – samen met maximaal vijf deelnemers – een nieuwe ijsgrot gaan verkennen. Een ervaren gids neemt ons de hele dag mee op een privé-excursie. Na een rit met een 4×4 over een off-road pad komen we aan de voet van de berg. Van daaruit maken we een wandeling over de gletsjer met prachtige uitzichten over de bergen. Het grootste deel van de dag brengen we door in de ijsgrot, waardoor we de tijd hebben om de grot uitgebreid te verkennen en deze bijzondere ervaring vast te leggen.

Deze privé-excursie vormt een onderdeel van de fotoreis “IJs en noorderlicht in IJsland”. Tijdens deze reis maak je kennis met de ruige natuur van IJsland. Naast de ijsgrot, bezoeken we een spuitende geiser, indrukwekkende watervallen, zwarte stranden, schitterende basaltformaties, borrelende modderpoelen en ijs in al haar verschijningsvormen. Bovendien gaan we op jacht naar het noorderlicht. We nemen op elke fotolocatie ruim de tijd, zodat je de plek op je gemak kunt bekijken en in alle rust kunt fotograferen.

Deze reis heeft een gegarandeerd vertrek, omdat vier van de vijf plekken al bezet zijn. Heb je zin in een avontuur met gelijkgestemden en word jij onze laatste reisgezel? Via deze link vind je alle info over de reis: https://www.fotograferenindenatuur.nl/fotoreis-ijs-en-noorderlicht-in-ijsland-2023/. Mocht je nog vragen hebben over de reis, stuur me dan even een mailtje. Ik heb er in ieder geval al heel veel zin in 🙂

Voor nu een heerlijke zomer gewenst!

Tot over een paar weken.

Liefs,

Toine