Fotograferen in de Natuur

verwondering leren omzetten in foto's met een wow-gevoel
fotograferen in de natuur

Antwerpen beschikt over het meest uitgestrekte havengebied ter wereld. In de loop der eeuwen is de oppervlakte hiervan gegroeid tot 12.068 hectare. De haven van Antwerpen is een aanrader voor mensen die een industrieel landschap aantrekkelijk vinden om te fotograferen.

Tekst en foto’s door Ria van der Ham.

 

Haven van Antwerpen

Een aanrader als je hier gaat fotograferen, is om dat vanaf het water te doen. Fascinerend en prachtig om te zien. Zeer kleurrijk. Fraaie spiegelingen in het water, veel kleurige schepen, tanks op het land en kleurige containers.

 

Haven van AntwerpenSchepen, tanks en windmolens. Fotograaf: Ria van der Ham.

 

Het is wel belangrijk om het weer, daarmede ook de kleur van het licht, van tevoren in de gaten te houden. Bij somber weer zal het een stuk lastiger / minder aantrekkelijk fotograferen zijn.

 

Kleurige schepen in haven van AntwerpenDe schepen hebben allerlei kleuren. Fotograaf: Ria van der Ham.

 

In dit gebied geeft het Havenbedrijf terreinen, magazijnen, afdaken en kaaien in concessie aan privébedrijven om er hun handelsactiviteiten uit te bouwen. Daarnaast beheert het Havenbedrijf samen met andere partijen nutsleidingen, pijpleidingen en windmolens.

Van groot belang is een goede en veilige doorstroming van al het verkeer in het havengebied. Dokken moeten diep genoeg zijn, de kaaimuren sterk genoeg, wegen moeten in orde zijn, de sluizen moeten voldoende schepen kunnen versassen en goederentreinen moeten praktisch tot op elke terminal kunnen rijden (bron: https://www.portofantwerp.com/nl/het-havengebied).

 

Tanks en silo's in haven van AntwerpenTanks en silo’s in verschillende materialen, kleuren en maten. Fotograaf: Ria van der Ham.

 

Een zeer interessante omgeving voor mensen die houden van industriële fotografie.

 

Praktische informatie

Via Internet zijn verschillende rondvaartbedrijven te vinden die een tocht door de haven aanbieden.

Met dank aan Ria van der Ham voor de tekst en de foto’s.

 

Weet jij ook een interessante fotolocatie?

Weet jij ook een mooie fotolocatie die je graag met anderen wilt delen? Kijk dan onderaan deze pagina hoe je kunt helpen om een gastblog te maken. Zodat jouw locatie ook in het overzicht met fotolocaties komt.