Fotograferen in de Natuur

verwondering leren omzetten in foto's met een wow-gevoel
fotograferen in de natuur

Op zoek naar een sprookjeshuwelijk tussen beeldende objecten en landschapskunst? Dan is de Anningahof aan de oostkant van Zwolle zeker een bezoekje waard. Als fotograaf kun je hier je hart ophalen.

 

Tekst en foto’s door Clasien Geestman.

 

Beeldenpark Landgoed Anningahof

In het beeldenpark Landgoed Anningahof staan 75 objecten van toonaangevende en vernieuwende hedendaagse kunst op je te wachten. Ze laten zich van alle kanten bekijken. Je kunt er omheen lopen, dichtbij komen en afstand van nemen. Sommige voeren je binnen in onverwachte dimensies van licht en ruimte.

 

fotolocatie Anningahof bij ZwolleOnverwachte dimensies van licht en ruimte. Fotograaf: Clasien Geestman.

 

Hier kan je als fotograaf vele uren ronddwalen zonder je te vervelen. Heb je de buitenruimte doorgrond, dan zijn er ook nog interessante wisselende binnenexposities. Completeer je bezoek met de kleine catalogus waar alle objecten met terzake doende gegevens in vermeld staan.

 

fotolocatie Anningahof bij ZwolleIn het beeldenpark vind je bijzondere kunstobjecten waar je omheen kunt lopen. Zo kun je ze van alle kanten bekijken en fotograferen. Fotograaf: Clasien Geestman.

 

Praktische informatie

De openingstijden zijn beperkt: mei-oktober, woensdag-zondag, 13-18 uur. Naar mijn ervaring is er meer te zien en te beleven, dan in één bezoekje te realiseren valt. Een seizoenskaart is dan ook te overwegen. Deze kaart is inclusief de catalogus. Vanaf het tweede bezoek levert hij al voordeel op.

 

fotolocatie Anningahof bij ZwolleWaar kunstobjecten en landschapsfotografie samenkomen. Fotograaf: Clasien Geestman.

 

De publieksvoorzieningen zijn eenvoudig en goed verzorgd. Er is een bescheiden restaurant waar je wat kan drinken, met al even bescheiden prijzen. Hier vond ik voldoende rust en privacy om door mijn foto’s te scrollen en mijn fototas even onbewaakt achter te laten.

De Anningahof heeft een ruime parkeerplaats. Kom je met het openbaar vervoer? Dan brengt een frequent rijdende streekbus je in 35 minuten van NS-Station Zwolle naar een bushalte op 10 minuten loopafstand van het beeldenpark.

Meer informatie over beeldenpark Landgoed Anningahof vind je op hun website.

Clasien Geestman

 

Met dank aan Clasien Geestman voor de tekst en de foto’s.

 

Weet jij ook een interessante fotolocatie?

Weet jij ook een mooie fotolocatie die je graag met anderen wilt delen?
Kijk dan onderaan deze pagina hoe je kunt helpen om een gastblog te maken.
Zodat jouw locatie ook in het overzicht met fotolocaties komt.